Followers

Wednesday, April 7, 2010

alhamdulillah...musim exam dah berlalu..!! =)

nota-nota sepanjang bergelar pelajar tahun pertama jurusan farmasi...




salam....alhamdulillah,akhirnya musim exam dah berlalu..masa musim exam nie la semua(termasuk saya) bertungkus lumus study..hehe..sampai waktu tidur saya berubah ke pukul 4 pagi...dalam sejarah tue..hehe...pejam celik,pejam celik..setahun dah berlalu..bulan 7 nie,kami akan jadi senior..menjadi pelajar tahun kedua dalam bidang farmasi..insyaAllah..terlalu banyak kenangan pahit manis sepanjang menghabiskan masa bersama coursemate seramai 104 orang...macam mana agak-agaknya tahun depan ye...hm..wait and see...apapun,rasa sangat lega sebab dah tak payah tengok nota-nota tue wat sementara...honestly,rasa tak larat dah nak stdy wat sementara waktu nie..huhu...macam manala muslim scholar dulu boleh pakar dalam banyak bidang ek...jauhnya beza ngan saya..

tapi..walaupun baru habis exam..seperti biasa,jadual harian saya full...lepas habis exam tadi,terus outing dengan roomate and sarah..sampai pukul 2.15 petang..then,barula dapat rehat kejap..qada' tido malam tadi coz tido 3 jam je..minimum kena 4 jam kan..lepas tue dari pukul 5.30 petang sampai maghrib,saya ada dua meeting..huhu..

pagi esok lak,ada meeting dengan JAKIm,JHEOA dan juga MPS(malaysian Pharmacist society)...then,petang ada meeting dengan semua commitee untuk COHSAS nie...malam esok lak,rasanya kena repacking all those medicines sponsored by nearby pharmacy around Kuantan....fuh..penuh....

petang jumaat sampai petang isnin nie,kami akan terlibat dengan program orang asli..(COHSAS)..doakan semua berjalan lancar ye...insyaAllah..tengah duk kalut-kalut nie,sempat jugak selesaikan semua urusan sebelum pergi program nie..yela,kawan-kawan yang lain ramai dah balik rumah..cuti sampai bulan 7 kan...

Imam Hassan Al-banna pernah cakap..lebih kurang ginila ayat dia "tanggungjawab kita melebihi masa yang kita ada.."...jadi,cubalah semampu mungkin dan ikhlas kerana Allah..nanti akan dikira sebagai ibadah..dan setiap ibadah ada ganjaran pahalanya...best kan jadi orang Islam?setiap perkara yang dibuat kerana Allah akan dapat pahala...walaupun tido,mandi,baca buku,jalan-jalan atau apa-apa pun asalkan ia baik,niatlah kerana Allah..insyaAllah akan dapat pahala sebagai bekalan akhirat...

oklah..hehe..saya nak release tension jap malam nie..sebab malam nie je free..hehe..
semoga kita semua sentiasa dalam redha Allah....=)

7 comments:

  1. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. so, cuti sem xde wat pape ke??

    ReplyDelete
  3. insyaAllah..ada tanggungjawab yg perlu disempurnakan semasa cuti..ada 3 program dalam proses..akan dilaksanakan for next tenure..ada posting kat pharmacy..n keje kejap kot...byk plan..cuma buat or x je...huhu

    ReplyDelete
  4. ooo.. keje... cuti brape lame? nk keje ape?

    ReplyDelete
  5. cuti lebih 3 bulan..cadangnya nk keje kat pharmacy yg dekt ngn rumah..tgok keadaan la..cdang jugak nk all out business.tpi tak tahula..mcm payah lak..huhu

    ReplyDelete
  6. mizzura: thanks..=) insyaAllah.....result da nk kuar 20hb nie..huhu

    ReplyDelete