Followers

Tuesday, February 15, 2011

rindu terlerai setelah 5 tahun...

salam...salam maulidur Rasul kepada semua...moga-moga,hari ini memberikan sejuta pengajaran kepada kita...rasulullah saw sangat cintakan umatnya..sampaikan saat akhir hayatnya,baginda masih mengingati kita...ketika di akhirat kelak,baginda akan mencari umatnya untuk memnberi syafaat kepada umatnya yg terpilih...tapi..sejauh mana kita mengingati baginda?sunnah baginda kita amalkan atau tak?harap kita dapat perbaiki diri ye...

صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّمْ

صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّمْ

صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّم
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

alhamdulillah....Allah memberi kesempatan kepada saya untuk bertemu dengan kekasih hati saya....setelah 5 tahun kami menahan rindu dan gelodak jiwa...setelah beberapa perancangan yang dirancang sebelum ini gagal dilaksana,akhirnya,dengan izin Allah,kami dapat bertemu...=)

saat pertama kali bertentang mata setelah 5 tahun,terjalar rasa bahagia di hati kami....mata bertentang mata,bibir menguntum senyum..lalu,kami lantas berpelukan...pipinnya saya cium..tanda rindu yg terlalu mendalam padanya....

sepanjang perjalanan daripada terminal ke uia kuantan,hilai tawa memenuhi ruang kereta...sungguh,saya sangat gembira dengan kehadirannya..pengorbanannya meluangkan waktu....sanggup datang daripada kampusnya di terengganu..semata-mata untuk berjumpa...

sampai sahaja di UIA,saya terus membawanya bertemu dengan seorang lagi kekasih kami,iatu najihah azhar.....gema sorak bergempita..tanda bahagia dan tak sangka...hehe.saya buat-buat selamba,membawanya bertemu najihah ketika praktikal lab..haha..=P dah cooperate ngan akak lab dan bro lab..=P..alhamdulillah, saya dapat bertemu semula dengan sahabat baik saya ketika di MRSM,iatu sobiratul Alifah ismail....terimbau kembali kenangan semasa kami bergelar pelajar...banyak cerita yg ingin dikongsi..banyak rahsia yang ingin dikorek bersama..banyak perkara dan masa yg kami akan luangkan bersama..
sobi n me...

deminya,saya meminta excuse utk tidak menghadiri program lain...kerana,bukan senang utk berjumpa dengannya.....5 tahun..saya tak tahu sama ada selepas nie,saya mampu bersua dengannya lagi atau tidak....lagipun,dia tetamu saya...saya kena memuliakannya..mengabulkan setiap permintaannya..menggembirakannya...itu adab melayan tetamu....maafkan saya kerana tidak hadir pada program lain...saya terpaksa..demi seorang sahabat...nanti saya update dengan sahabat lain ye apa yg saya tertinggal tue ye...=)

petang itu...kami berborak di bilik najihah..kira markas kami la....maaf dipinta pada roomate jihah sebab kami bising..=P....jujurnya,mestilah dia terkejut dengan perubahan saya...yela,5 tahun lepas,saya belum bertudung labuh...tiba-tiba bila jumpa,tengok saya pakai baju kurung dan tudung labuh....hehe..=P macam-macam yg kami ceritakan sepanjang 5 tahun yg berlalu...
nie gambar sobi dan jihah....

usai solat maghrib,kami dating bersama-sama....keluar makan dan shopping..haish....punyala mengantuk sy tunggu dorang nie shopping..lastly,saya duduk kat kerusi,dorang je shopping....hehe...then,sampai ke bilik,kami meluangkan masa bersama..mengeratkan ukhwah..tengok cite kat laptop...sebelum kedua-dua sahabat saya tue tertido..awal pulak tue..bukan main lagi warning kat saya supaya jangan tido awal...hehe....ha..kami tido bertiga dalam ruang compartment yg sempit....siap angkut tilam lebih lagi..hehe

paginya..kami meluangkan masa lagi...borak-borak...telefon sahabat baik kami,ziela...natra jauh di UK....syamira pulak sangat payah nak dihubungi..huhu..sangat rindu pada kenangan dulu..entah bila kami dapat berkumpul bersama....sobi,ziela,natra,syamira...aku rindu sangat kat korang !!!!

lepas solat zuhur,saya hantar Sobi ke terminal....berat je hati nak berpisah..sebab tak tahu bila lagi kami akan bertemu...entah panjang umur atau tak....

apapun...saya sangat bersyukur sebab berkesempatan berjumpa dengan sahabat baik saya nie....moga-moga ukhwah yg terjalin antara kami kekal selamanya....insyaAllah...

rasa gembira sangat..kerana pada tarikh mauldiur rasul,kami dapat bertemu..sebelum nie,banyak kali rancang tapi tak jadi..akhirnya,kami bertemu pada tarikh kelahiran Rasulullah saw........jangan lupa banyakkan selawat pada baginda...amalkan sunnah baginda...bukan hanya pada hari ni...tapi mulakan hari ini hingga selamanya...

=)

2 comments:

  1. nama I ade dlm entry ni..kui3~~~~ ce teka sape?

    ReplyDelete