Followers

Wednesday, April 4, 2012

36th weeks....

salam..alhamdulillah,kandungan saya dah memasuki usia 9 bulan...insyaAllah minggu ni bakal memasuki minggu ke 37 pulak....actually,minggu lepas kami cuti midbreak seminggu...sempat la saya balik ke temerloh beberapa hari lepas my abang habis exam...sekarang,suami tengah bercuti...kesian dia sebab tak boleh balik terengganu memandangkan saya bakal bersalin bila-bila masa je sekarang..huhu...

di temerloh,family bukan main bersemangat lagi nak pastikan saya makan semua makanan yg saya mengidam...hehe..alhamdulillah dapat makan semua...nasi lemak sotong,ABC,air kelapa,nasi ayam,karipap gula,buah mempelam..

actually,saya tak sabar nak tunggu bila la baby ni nak melihat dunia...at the same time,mestilah takut bila membayangkan kesakitan yg bakal saya tanggung...huhu....moga-moga semuanya dipermudahkan Allah......

di penghujung kehamilan ni,saya makin penat sangat...rasa tak larat je....huhu...bila berjalan,kaki sakit sebab dah bengkak....pinggang dan belakang badan memang sentiasa sakit...pedih ulu hati pun ada.....kalau kelas dari pagi sampai petang,memang saya akan kepenatan yg teramat sangat la....tapi nak buat macam mana kan..kenalah tahan dan kuat..lagipun,sekarang ni dah makin buzy dengan kelas yg penuh.....

alhamdulillah,baby masih bergerak dengan aktifnya.....hehe....perut pun asyik mengeras.....dah makin turun ke pelvis....mungkin dah dekat sangat nak bersalin...cuma tak tahu bila...harap-harap baby keluar time suami saya tengah bercuti ni...sebab saya sangat perlukan kehadiran suami di sisi saat bersalin nanti...huhu...

saya tahu suami pun dah tak sanggup tengok saya yg kepenatan dan susah nak bergerak...so,bila dia tengah cuti ni,dia tolongla saya buat apa yg patut......tolong saya masa saya tengah masak,kemas rumah..alhamdulillah,bersyukur sangat dapat suami sebaik dia.....moga-moga kebahagiaan kami berkekalan dalam redhaNya...

ok la...tak boleh nak tulis panjang-panjang sangat..sebab kalau ada masa lapang,memang saya akan berehat sepenuhnya,,,huhu...saya tahu saya sangat kurang rehat..tapi apa boleh buat kan...kena bertahan la......doakan ye...=)

1 comment:

  1. SY DOAKAN AKAK SLAMAT BRSALIN...

    ReplyDelete