Followers

Tuesday, March 9, 2010

diari harian..

salam..alhamdulillah,saya dah kuat sedikit dalam menghadapi dugaan baru-baru nie....terima kasih pada family dan sahabat-sahabat yang sentiasa mengambil berat...insyaAllah saya akan terus kuat...sejak kebelakangan nie,jadual harian saya memang penuh..jadi memang tak terfikir sangat la tentang masalah tue...hari nie saya ada kelas dari pukul 9 pagi sampai pukul 5 petang...coz ada lab tadi. tapi tengahari tadi ada meeting fiqh pharmacy...saya kena prepare ubat2 untuk setiap persoalan fiqh farmasi yang timbul...pukul 5.30 ptg tadi,saya ajar salah seorang roomate saya tunggang motor..hehe...

dia nak ambil lesen motor nanti..kenala pandai bawak dulu kan...kemudian singgah ke padang bola jap..tengok classmate main game interbatch....pukul 8 malam nie,saya ada meeting dakwah dan ceramah agama untuk tarbiyyah diri saya....then,baru nak study....curi-curi masa untuk siapkan assignment UNGS..haih..harap2 jadila test sabtu nie..jenuh dah asyik tangguh je...malam nie..kena study hadith cikit..untuk presentation masa usrah nanti....

esok...kelas macam biasa...pukul 9pagi sampai tenghari je..lepas tue ada meeting cohsas pulak...then,petang sepatutnya ada usrah..pukul 8.30 malam ada halaqah....then,baru ada masa nak study...huhu..curi-curi masa untuk siapkan assigment UNGS jugak....

buat masa nie,biarlah saya sibukkan diri dengan aktiviti dan study..supaya saya tak terlalu fikir tentang masalah...em,hujung minggu nie pun,jadual saya full...hanya pada Allah tempat saya bergantung......ada hikmahnya yang mungkin saya tak nampak...

err..nak study nie pun bermasalah jugak..terlalu banyak nak kena ingat..lagi-lagi subjek microbiology..rasanya sampai kot seratus jenis bacteria,virus,antigen,vaccines,serum yang perlu diingat dengan dorang punya characteristics skali..subjek biochem yang memang tough...huhu..subjek physical pharmacy yang saya tak berapa minat sebab ada macm subjek fizik cikit..hehe..apapun,saya akan usaha yang terbaik...insyaAllah,Allah akan beri kejayaan..yang penting niat belajar kerana Allah....

tanggungjawab besar yang perlu dilaksanakan setakat ini ialah COHSAS..nak kena edit surat...dengan bantuan assistant saya..hehe....fiqh pharmacy...first time collaborate dengan telaga biru sdn bhd...dan maybe ada lagi kot...huhu...pening jugak kepala nie..tapi nak wat macam mana..tanggungjawab kan..sebenarnya nak kena uruskan tentang program qiamulail batch saya..tapi nak kena cari masa sesuai...hm,usrah batch pun nak kena update..takot naqibah tak memainkan peranan....lepas final exam,hampir dua minggu buzy dengan program..then,ada community posting for 2 weeks...then,maybe saya nak keje jap before rehat sepanjang cuti..hehe..

naik je second year nanti,saya diberi tanggungjawab sebagai quiz coordinator untuk International pharmacy kuiz..haih..mampu ke..insyaAllah kalau panjang umur..huhu

okla...tue je wat masa nie..doakan saya supaya dapat lalui semua nie dengan tabah ye...yang baik jadikan panduan,yang buruk jadikan pengajaran.....insyaAllah...=)

1 comment:

  1. Wow, mu mmg pejuang terhebat la..
    report physical pharm dop wat agi..

    ReplyDelete