Followers

Thursday, November 10, 2011

corat-coret....

salam....dah lama jugak saya tak mencoret sesuatu di blog saya ni kan....almaklumlah,tengah cuti midsem..jadi,malas sikit nak update blog...hehe..alhamdulillah,cuti raya haji baru-baru ni,saya dan suami menyambutnya di terengganu terlebih dahulu...perjalanan dari kuantan dan terengganu memakan masa 3jam lebih jugak...plus,jammed kan...lagipun,my abang tak drive laju sebab bimbangkan keselamatan saya dan baby....

sampai je di rumah mertua,makan jap...borak-borak kejap...then,tidur kepenatan....saya sangat mudah penat sekarang ni...suami lagila penat kan...kelas pagi hingga petang..then,terus drive balik terengganu..then,masa hari raya,my abang dan adik dia sibuk melapah daging lembu....hari raya pertama 3 ekor lembu...raya kedua,2 ekor....jadinya,sibukla suami saya time ni...hehe...saya tak buat apa pun..tolong buat air dan hidangkan makanan je....lagipun,family mertua dan jiran terdekat tahu saya tengah mengandung..jadi,rehat jela...hehe...nak buat kerja pun,saya buat sekejap je...bila dah start pening,terus stop.....blood pressure rendah kan....memang selalu sangat pening....tapi,alhamdulillah,alahan saya dah berkurangan.....lega sangat...dah mula rasa lapar dan nak makan...selang 2 jam,saya akan lapar balik...walaupun sebelum tu dah makan nasi...hehe...

tapi,kadang-kadang ada jugak hari yg saya rasa lemah dan muntah...cuma dah jarang la...alhamdulillah...orang yg paling seronok bila saya dah kurang alahan mestilah my abang dan my family kan...setakat ni,saya sangat suka makan coklat..rasanya hampir setiap hari saya makan coklat...sepanjang perjalanan dari terengganu ke kuantan,saya memang spare coklat dengan saya..hehe....

then,masa nak balik temerloh raya kedua,saya ada muntah sekali semasa perjalanan..terpaksalah my abang berhenti tepi highway...maybe sebab perjalanan yg memakan masa 6 jam kot..jadi,saya letih dan penat....saya cuti seminggu..tapi suami cuti sampai hari isnin je...dia dah start new blok pulak.....research kalau tak silap...setakat ni,setiap hari balik lewat malam...oh.....my abang dah bagitahu awal-awal yg blok kali ni,dia buzy sikit....banyak discussion...so,keluar rumah pukul 8pagi...balik rumah pukul 11 malam...T_T...kesiannya..nak buat macam mana kan....dah tanggungjawab....

sepanjang cuti ni,ada banyak assignment dan report yg saya kena siapkan...tapi biasalah,kalau dah ada kat rumah,saya memang payah nak sentuh benda berkaitan akademik ni...huhu......tak tersentuh pun...rasa macam nak spent time dengan family je.....kat rumah,saya dah boleh buat kerja-kerja yg ringan....tapi,mudah penat la....berbeza dengan waktu sebelum mengandung dulu...tapi,better daripada ujian alahan teruk yg telah berlalu...sekarang ni,hari-hari tengok perut..bilalah nak buncit ni...hehe...=P

alhamdulillah...alhamdulillah..alhamdulillah....lega sangat bila dah sembuh dripada alahan...tapi ma saya pesan,kena berhati-hati sebab masih baru lagi....kena tunggu kandungan 5 bulan,barulah boleh aktif sikit..macam tahu-tahu je saya jenis tak reti duduk diam kan..hehe....okla..sampai di sini dulu ye....nanti saya tulis lagi....

take care everyone...assalamualaikum...=)

2 comments:

  1. waalaikumussalam.....alhamdulillah...=)))

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..suke dengar..lama tak jupe kamu!

    ReplyDelete